Ενοικίαση στον Πειραιά με τη RAC ΑΕ με αχτύπητες τιμές, φιλική εξυπηρέτηση και ποιότητα. Κάντε κράτηση τώρα για να επωφεληθείτε από τις προσφορές μας. Χωρίς πιστωτική κάρτα.

Όροι ενοικίασης Αυτοκινήτου & Μοτοσικλέτας

Skip Navigation LinksΟικονομική ενοικίαση Αυτοκινήτου & Μοτοσικλέτας > Όροι ενοικίασης Αυτοκινήτου & Μοτοσικλέτας

Άδεια Οδήγησης

 

 • Για ενοικίαση αυτοκινήτου: ο οδηγός πρέπει να έχει κλείσει το 23ο έτος της ηλικίας του και να είναι κάτοχος άδειας οδήγησης Β. Η αδεια του οδηγου πρεπει να εχει εκδοθει τουλαχιστον ένα χρονο πριν την ημερομηνια ενοικίασης. Ο οδηγός πρέπει είτε να είναι κάτοχος άδειας οδήγησης που να έχει εκδοθεί από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε κάτοχος Διεθνούς Άδειας Οδήγησης. Η Διεθνής Άδειας Οδήγησης πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από το δίπλωμα οδήγησης της χώρας του οδηγού του αυτοκινήτου. Για οδηγούς που δεν εχουν συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας του υπόκεινται σε επιπλέον χρεωση 10€ ημερησίως.
 • Για ενοικίαση μοτοσυκλέτας : ο οδηγός πρέπει να έχει κλείσει το 23ο έτος της ηλικίας του και να είναι κάτοχος αδειας οδηγησης Α1 (για μέχρι 125cc), A2 (από 126cc και για μέχρι 400cc) ή Α (ανεξαρτήτου κυβισμου). Η αδεια του οδηγου πρεπει να εχει εκδοθει τουλαχιστον ένα χρονο πριν την ημερομηνια ενοικίασης. Ο οδηγός πρέπει είτε να είναι κάτοχος άδειας οδήγησης που να έχει εκδοθεί από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε κάτοχος Διεθνούς Άδειας Οδήγησης. Η Διεθνής Άδειας Οδήγησης πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από το δίπλωμα οδήγησης της χώρας του οδηγού του αυτοκινήτου
 • Για ενοικιαση ATV (γουρούνας) : ο οδηγός πρέπει να έχει κλείσει το 23ο έτος της ηλικίας του και να είναι κάτοχος άδειας οδήγησης Β. Η αδεια του οδηγου πρεπει να εχει εκδοθει τουλαχιστον ένα χρονο πριν την ημερομηνια ενοικίασης. Ο οδηγός πρέπει είτε να είναι κάτοχος άδειας οδήγησης που να έχει εκδοθεί από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε κάτοχος Διεθνούς Άδειας Οδήγησης. Η Διεθνής Άδειας Οδήγησης πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από το δίπλωμα οδήγησης της χώρας του οδηγού του αυτοκινήτου.
 • Οδηγοί από χώρες ΚΑΝΑΔΑ- USA-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ-CHINA χρειάζονται μόνο ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

  Τρόπος Πληρωμής

  Ο μισθωτής προεξοφλεί το κόστος της ενοικίασης κατά την παραλαβή του οχήματος. οι τρόποι πληρωμης μιας ενοικίασης μπορεί να είναι με την μορφή μετρητών ή μέσω πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας (VISA , MASTERCARD). Δεν γίνονται δεκτές DINERS-AMEX-PAYPAL-PREPAID.

  Eλάχιστος χρόνος ενοικίασης

  Η ελάχιστη χρέωση ενοικίασης είναι μία ημέρα (24 ώρες).Η RAC S.A. επιτρέπει στον ενοικιαστή μια περίοδο χάριτος για την επιστρόφη του οχήματος έως 29 λεπτά χωρις επιπλέον επιβάρυνση. Μετά την πάροδο της περιόδου χάριτος ο ενοικιαστής θα χρεώνεται κατ’ελάχιστον με το κόστος μιας επιπλέον μέρας.

  Παραδόσεις - Παραλαβές Αυτοκινήτων και Κόστη

  Οι παραδόσεις ή παραλαβές των μισθωμένων αυτοκινήτων εκτος γραφείου γίνονται κατόπιν συνεννόησης τουλάχιστον 1 ημέρα πριν με τον αντιστοιχο σταθμό της Εταιρείας. H υπήρεσία παράδοσης – παραλαβης του αυτοκινήτου εκτός γραφειου παρέχεται δωρεάν σε κρατήσεις έντος ωραριου του κάθε σταθμου και για απόσταση 3 χιλιομετρων. Για μακρινές απόστασεις η έξτρα χρέωση κοστολογείται ανάλογα την τοποθεσια παράδοσης/παραλαβης. Για παραδοση παραλαβη στο αεροδρομιο η χρέωση είναι 20 ευρω ανα διαδρομη. Οι Ώρες λειτουργίας για το κατάστημα του Πειραιά είναι Δευτέρα –Σάββατο 09:00 -17 :00

  Επιστροφή οχήματος νωρίτερα

  Σε περίπτωση επιστροφής του οχήματος νωρίτερα απο την ημερομηνία που εμφανίζεται στο συμβόλαιο δεν θα υπάρξει επιστροφή χρημάτων.

  Τι περιλαμβάνεται στην τιμή

  Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ, απλή ασφάλεια έναντι τρίτων, οδική βοήθεια σε περίπτωση ατυχήματος, δεύτερος οδηγος , δωρεάν παράδοση απο και προς το ξενοδοχείο σας και απεριόριστα χιλιόμετρα για τα γραφεία στα νησια

  Χρέωση Χιλιομέτρων (αφορά τα καταστήματα στον Πειραιά και Σαλαμίνα)

  Στις τιμές RAC περιλαμβάνεται η χρέωση για 150 χιλιόμετρα ημερησίως. Στις ενοικιάσεις διάρκειας ενός μήνα περιλαμβάνεται η χρέωση για 3.500 χιλιόμετρα. Σε περίπτωση που ο ενοικιαστής διανύσει περισσότερα από τα παραπάνω χιλιόμετρα, τότε χρεώνεται με συγκεκριμένη τιμή 0,10 € ανά χιλιόμετρο

  Πολιτική Καυσίμων

  Το αυτοκίνητο θα πρέπει να επιστραφεί με την ίδια ποσότητα καυσίμων με την οποία παρελήφθη. Σε περίπτωση που επιστραφεί με λιγότερη ποσότητα, ο πελάτης χρεώνεται την αξία του καύσιμου που λείπει .

  Εσωτερικό Αυτοκινήτου

  Σε περίπτωση που το όχημα επιστραφεί με λεκέδες που απαιτούν ειδικό καθαρισμό (π.χ. τρίχωμα ζώου, άμμος, αντηλιακο ή λεκεδες από αλάτι) ο ενοικιαστής επιβαρύνεται με το ποσό των €50. + ΦΠΑ

  Τροχαίες Παραβάσεις

  Τα πρόστιμα και τυχόν άλλες συνέπειες βαρύνουν εξ’ ολοκλήρου και αποκλειστικά τον ενοικιαστή, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να τα πληρώσει στις αντίστοιχες υπηρεσίες.

  Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας

  Στο κέντρο της Αθήνας λειτουργεί ο "Δακτύλιος" όπου τα οχήματα με μονό αριθμό κυκλοφορίας κυκλοφορούν τις μονές ημέρες του μήνα (π.χ. 1, 3, 5,...31) και τα οχήματα με ζυγό αριθμό κυκλοφορίας, κυκλοφορούν τις ζυγές ημέρες του μήνα (π.χ. 2, 4, 6, ...30). Εξαιρούνται αυτοκίνητα νοικιασμένα από ξένους επισκέπτες της χώρας και Έλληνες μόνιμους κάτοικους του εξωτερικού για τις πρώτες σαράντα (40) ημέρες παραμονής τους στην Ελλάδα. Θα πρέπει όμως ο κάθε πελάτης να είναι εφοδιασμένος και με το μισθωτήριο συμβόλαιο του αυτοκινήτου που θα αποδεικνύει ότι το αυτοκίνητο είναι νοικιασμένο και ότι βρίσκεται στην Ελλάδα λιγότερο από 40 ημέρες.

  Οδήγηση εκτός δρόμου

  Τα αυτοκίνητα της RAC S.A. θα πρέπει να οδηγούνται μόνο σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Οδήγηση εκτός δρόμου επιτρέπεται μόνο με τετρακίνητα οχήματα κατηγορίας G, G1, J, T , Τ1 και κατόπιν υπόδειξης απο υπάλληλο της εταιρείας για συγκεκριμένα οδικά δίκτυα. Σε περίπτωση ρυμούλκησης οχήματος εκτός των κατηγοριών που ενδείκνυνται για μη ασφαλτοστρωμένους η χρέωση είναι €150+ ΦΠΑ + το κόστος ζημιάς που θα προκληθεί στο όχημα.

  Επιλογή συγκεκριμένου μοντέλου/μάρκας αυτοκινήτου

  Η κράτηση γίνεται για συγκεκριμένη κατηγορία αυτοκινήτου (group) και οχι μοντέλου ή μάρκας αυτοκινήτου. Μπορείτε να δηλώσετε την προτίμηση σας για συγκεκριμένη μάρκα αυτοκινήτου κατά την παραλαβή και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα. Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να παρέχει διαφορετικό τύπο αυτοκινήτου απο αυτόν της αρχικής κράτησης με έναν αντίστοιχης ή μεγαλύτερης κατηγορίας.

  Μεταφορά με πλοίο

  Η μεταφορά με πλόιο γίνεται μόνο με την έγκριση της εταιρείας και μόνο σε περιοχές όπου υπάρχει υποκατάστημα της εταιρείας. Ζημιές που θα προκληθούν στο όχημα κατά την διαρκεια της μεταφοράς με το πλοίο δεν καλύπτονται από την ασφαλιστικη. Σε περιπτωση μη έγκρισης από την εταιρεία καμία οδική βοήθεια΄ή μηχανική βλάβη δεν καλύπτεται και ο ενοικιαστής είναι υποχρεωμένος να καλύψει τα έξοδα επαναπρατισμού του οχήματος

  Μεταφορά εκτός συνόρων

  Η μεταφορά αυτοκινήτου εκτός συνόρων δεν είναι εφικτή.

  Αλυσίδες Χιονιού

  H χρέωση είναι €5 ημερησίως, με ανώτατη χρέωση 10 ημέρες. Πρέπει να αναφέρονται στην κράτηση.

  GPS - Σύστημα Πλοήγησης

  Το GPS για χρήση των ενοικιαστών είναι διαθέσιμο, κατόπιν συνεννόησης κατά την κράτηση από τα γραφεία μας. H χρέωση είναι €5 ημερησίως, με ανώτατη χρέωση 10 ημέρες.

  Ασφάλεια προς Τρίτους

  Τί καλύπτει; Καλύπτει ασφαλιστικά θάνατο και σωματικές βλάβες τρίτων, συμπεριλαμβανομένων των επιβαινόντων στο όχημα της RAC (εκτός του οδηγού του αυτοκινήτου της RAC) καθώς και υλικές ζημιές τρίτων, μέχρι το ποσό που έχει καθοριστεί από το νόμο και τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις ως ελάχιστο όριο.Τί δεν καλύπτει; Ολική ή μερική κλοπή του αυτοκινήτου. Κλοπή προσωπικών αντικειμένων που βρίσκονται επάνω ή εντός του οχήματος της RAC. Θάνατο ή σωματικές βλάβες του οδηγού του οχήματος της RAC. Ζημιές στο όχημα της RAC.

  Μικτή Ασφάλεια

  Γνωστή ως: CDW (Collision Damage Waiver) Τί καλύπτει;Σε περίπτωση που συμβει ζημια στο όχημα της RAC SA ο ενοικιαστής είναι υποχρεωμένος να καλύψει το κόστος επισκευής μέχρι το ποσό της απαλλαγής ανάλογα την κατηγορία. Το κόστος της CDW με τα ποσα απαλλαγης είναι τα παρακάτω

  Group Κόστος ανα ημέρα Απαλλαγή
  A 8 € 400 €
  B 8 € 600 €
  C 10€ 800 €
  D 10 € 800 €
  E 10 € 800 €
  F 12 € 950 €
  G 12 € 950 €
  G1 12 € 950 €
  G2 12 € 950 €
  DSV 12 € 950 €
  K 18 € 1100 €
  L 18 € 1100 €
  J 18 € 1100 €

  Ποσο ευθύνης

  Το ποσό εύθυνης σημαίνει ότι σε περίπτωση ατυχήματος του μισθωμένου αυτοκινήτου πρέπει να πληρώσετε ένα χρηματικό ποσό ανάλογα με την κατηγορία Το ποσό ευθύνης καταβάλλεται από τον ενοικιαστή ανεξαρτήτως υπαιτιότητας του. Σε περίπτωση ατυχήματος που αποδειχτεί ή μη υπαιτιότητα του η εταιρεία επιστρέφει μόνο το κόστος της επισκευής ενοικίασης.

  Τί δεν καλύπτει;

  Ζημιές που προκλήθηκαν από πρόθεση ή αμέλεια , από χρήση λάθος καυσίμου, από αθέτηση των όρων της σύμβασης, που προκλήθηκαν στο κάτω μέρος, στην οροφή, στην κεραία, στους καθρέπτες και τα ελαστικά του αυτοκινήτου ή κατά τη διάρκεια που το αυτοκίνητο της βρισκόταν σε καράβι δεν καλύπτοται. Ζημιες επίσης δεν καλύπτονται όταν ο οδηγος βρισκεται κάτω από χρήση ουσιων (αλκοολ , ναρκωτικων κ.α). Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ο ενοικιαστής υποχρεούται να πληρώσει όλο το κοστός ζημιας ανεξαρτήτου ποσού.

  Κλοπή

  Η εταιρεία δεν προσφέρει κάλυψει ολικής ή μερικής κλοπής. Ο πελάτης είναι υποχρεωμένος να καλύψει το ανάλογο ποσό (σε μερική ή ολική κλοπή) της αξίας του οχήματος

  Προσωπική Ασφάλεια

  Η ασφάλιση αυτή παρέχεται με το ίδιο ασφαλιστήριο που καλύπτει την υποχρεωτική ασφάλιση της αστικής ευθύνης αυτοκινήτου και ισχύουν, εφόσον δεν ακυρώνονται ή δεν τροποποιούνται με το παρόν, οι διατάξεις του τμήματος Ι των παρόντων όρων ( υποχρεωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης αυτοκινήτου ). ΑΡΘΡΟ 1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Η εταιρία σύμφωνα με τους όρους του παρόντος ασφαλιστηρίου συμβολαίου καλύπτει τον ασφαλισμένο για τροχαία ατυχήματα που θα υποστεί ο ασφαλιζόμενος εντός της Ελληνικής Επικράτειας κατά το χρόνο που θα βρίσκεται μέσα στο ασφαλισμένο αυτοκίνητο, είτε αυτό είναι σε στάση είτε σε κίνηση, για τα ποσά που αναφέρονται στον πίνακα παροχών του συμβολαίου και μόνο για τις εξής περιπτώσεις: α) Θάνατο από ατύχημα. β) Μόνιμη ολική ανικανότητα από ατύχημα. γ) Μόνιμη μερική ανικανότητα. δ) Πραγματικές δαπάνες θεραπείας ατυχήματος μέχρι του ασφαλιζόμενου ποσού των 5.000,00€. ΑΡΘΡΟ 2. ΟΡΙΣΜΟΙ Η ερμηνεία των παρακάτω λέξεων του ασφαλιστηρίου είναι «ΛΗΠΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ»: Το πρόσωπο που συνάπτει την ασφάλιση με τηνΕταιρία. «ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ»: α) Ο οδηγός του οχήματος και β) ο ιδιοκτήτης. Ως ιδιοκτήτης θεωρείται και ο νόμιμος εκπρόσωπος ασφαλισμένηςεταιρίας. «ΑΤΥΧΗΜΑ»: Κάθε σωματική βλάβη του ασφαλισμένου που θα του προκληθεί σε τροχαίο ατύχημα, μόνο όταν αυτός βρίσκεται μέσα στο όχημα. «ΟΧΗΜΑ»: Το όχημα αυτό που αναφέρεται στο ασφαλιστήριοσυμβόλαιο. «ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ»: Οι νόμιμοι κληρονόμοι του ασφαλισμένου σε περίπτωση θανάτουτου. «ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΟ»: Το ποσό που καταβάλλει ο λήπτης της ασφάλισης στην εταιρία για την ασφάλιση. «ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ»: Το ποσό που κατ ανώτατο όριο θα καταβάλλει η εταιρία σε περίπτωση επέλευσης ατυχήματος, ανεξαρτήτως είδους παροχής και αριθμού παθόντων ανά ατύχημα.Η προσωπική ασφάλεια αφορά μονο ασφαλίσεις σε αυτοκίνητα και δεν καλύπτει μηχανάκια όλων των κατηγοριών όπως και Αtvs (γουρούνες).

  Ακυρώσεις

  Σε περίπτωση ακύρωσης κράτησης που έχει πραγματοποιηθεί μέσω της ιστοσελίδας είτε μέσω προπληρωμής είτε μέσω προκαταβολής κανένα ποσό δεν επιστρέφεται. Όλοι οι οδηγοί πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε κράτηση οχήματος, οφείλουν να γνωρίζουν τα δικαιώματατα αδειών οδήγησης, ειδικά εκείνες που αφορούν τις κατηγορίες σκούτερ και μοτοσυκλετών. Σε περίπτωση άφιξης μιας πληρωμένης κράτησης χωρίς τα κατάλληλα έγγραφα ενοικίασης που απαιτούνται από το νομο και αναφέρονται και στους όρους μας η εταιρεία εχει το δικαιωμα να μην επιστρέψει χρήματα. Κρατησεις που γίνονται με την μορφη request και στην συνεχεια δεν γίνει μερικη ή ολικη εξόφληση καμία κράτηση δεν είναι έγκυρη.Εάν μια επιβεβαιωμένη κράτηση καθυστερήσει πάνω από 3 ώρες χωρίς να έχει ειδοποιήσει τηλεφωνικώς το ανάλογο γραφείο τότε αυτομάτως θα ακυρώνεται

  Νο Show

  Σε περίπτωση που ο ενοικιαστής δεν εμφανιστεί την συμφωνηθείσα ημέρα και ώρα παράδοσης χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση η εταιρεία έχει δικαίωμα να ακυρώσει την κράτηση μετά την πάροδο 3 ωρών και έχει το δικαιωμα μη επιστροφης χρηματων.

  Αλλαγή Κράτησης

  Ο ενοικιαστής δεν έχει δικαίωμα να πραγματοποιήσει αλλαγή στην κράτηση σε διάστημα μικρότερο των 7 ημερών απο την συμφωνηθείσα ημέρα παράδοσης.

Μπείτε στο group μας στο Facebook και γνωρίστε προσωπικό μας, πείτα μας τις απόψεις σας και απολαύστε μεγάλες εκπτώσεις και προσφορές που ανακοινώνονται τακτικά.